Anul 2019 a adus reușite importante pentru departamentul Maravela|Asociații, în urma activității echipei, recunoscută de directoarele internaționale și apreciată în mod repetat de către clienții firmei.

Astfel, Benchmark Litigation Europe a pus Maravela|Asociații pe lista scurtă pentru premiile Firma de avocatură a anului 2019 în România în materia soluționării disputelor, iar Ioan Roman, partener fondator și unul dintre cei doi coordonatori ai departamentului de litigii al firmei, este pe lista scurtă pentru premiul Avocatul anului 2019 în România, în aceeași materie.

De altfel, Ioan Roman este clasificat drept Dispute resolution Star în clasamentul Benchmark Litigation Europe 2019, pentru activitatea sa în dispute comerciale, tranzacționale, arbitraj comercial și dreptul penal al afacerilor.

Benchmark Litigation este un proiect al renumitului grup Euromoney Institutional Investor PLC, din care, printre altele, mai face parte și IFLR (International Financial Law Review, director care recunoaște, în egală măsură, activitatea Maravela|Asociații).

Benchmark Litigation este un ghid ce conține liderii din domeniul litigiilor la nivel mondial. Fondat în 2008 în Statele Unite ale Americii, anul acesta este primul în care cercetarea s-a extins pe piața europeană a soluționării disputelor.

În egală măsură, departamentul de litigii al Maravela|Asociații este recunoscut anul acesta de către Chambers Europe, ghidul european al Chambers and Partners, acest lucru subliniind faptul că activitatea firmei a rămas pe aceeași pantă ascendentă, atât din punct de vedere al volumului de lucru, al numărului membrilor echipei dar și al anvergurii mandatelor aflate pe masa de lucru.

Echipa de soluționare a disputelor din cadrul Maravela|Asociații este formată în prezent din 11 avocați cu experiență, iar dintre aceștia, 5 sunt parteneri.

Ioan Roman (partener fondator) este co-coordonator al departamentului de litigii al firmei încă din anul 2014. Gelu Maravela (partener fondator) coordonează împreună cu Ioan Roman departamentul. Gelu Maravela și Alina Popescu (de asemenea partener fondator), coordonează activitatea departamentului de arbitraj internațional, ambii deținând o vastă experiență în domeniu. Dana Rădulescu, partener, practician în insolvență și membru al Consiliului Mediatorilor, a fost implicată în unele dintre cele mai mari insolvențe și restructurări din România. Din luna martie a acestui an, Alexandra Rîmbu, partener, a devenit membru al departamentului de litigii al Maravela|Asociații, deținând o experiență bogată în numeroase dispute implicând contracte de achiziții publice, infrastructură și construcții. În plus, Felix Tapai, partener și coordonator al departamentului de consultanță fiscală al Maravela|Asociații, oferă soluții și creionează strategii câștigătoare în mandatele cu componentă fiscală.

„Mă bucur, desigur, că activitatea ne este recunoscută. Sunt mii de ore de muncă la mijloc, mandate numeroase, portofolii impresionante de litigii, arbitraje laborioase, dosare complexe cu importante autorități străine. Am reușit, chiar și așa, să ne menținem rata de câștig undeva la peste 80% din soluționări. Îmi felicit colegii pentru activitate și îi încurajez să continuăm în această manieră. Echipa lucrează la foc continuu, dar fiind o echipă formată din profesioniști și fiind în plus, o echipă unită, rezultatele sunt remarcabile,a declarat Ioan Roman, partener fondator al Maravela|Asociații.

Lista scurtă a premiilor Benchmark Litigation este disponibilă aici, iar clasamentul avocaților recunoscuți anul acesta este accesibil aici.

Mai multe informații despre echipa, ariile de practică și serviciile Maravela|Asociații sunt disponibile pe pagina oficială a firmei la http://www.maravela.ro.